Arama

18 Ağustos 2013 Pazar

Baresiz Akorlar

Baresiz basılan akorlara başlamadan önce barenin ne olduğunu kavrayalım. Aslında bu sayfaya girmişseniz bilirsinizde neyse bahsetmiş olalım.

Bare :
 Aynı perde üzerindeki tellerin hepsine basılmasıdır. İşaret parmağını eşik gibi kullanmak gerekir. Bareler, küçük bare ve büyük bare olmak üzere ikiye ayrılır. Küçük bare, perde üzerindeki 2 veya 3 telin, büyük bare ise 6 telinde aynı parmakla
kapatılmasıdır.
Gitar dersine yeni başlayanların en zorlandığı aşamadır. Temiz ses çıkarana kadar çalışılmalıdır. Profesyonel olarak gitar çalmak isteyenlerin kesinlikle seri şekilde bare basabilmesi gerekir. Bare basmak temiz bir ses elde etmek için 1 ay yada 1,5 ay sürebilir. Yapamıyorum diye vazgeçmeyin çoğu kişi ortalama bu zamana kadar temiz ses elde edemez. İstisnaları karıştırmayalım.

Neyse Baresiz akorlara geçelim.

Yukardada bahsettiğimiz gibi bir kaç teli kapamadan (bare basmadan) parmaklarımızı belli tellere basarak kullandığımız akorlardır. Tüm akorların yani  - A B C D E F G - sırasıyla - La Si Do Re Mi Fa Sol - baresizleri vardır. Aşağıdaki resmi inceleyin lütfen. Resimde nasıl basılacakları gösterilmiştir. Minör , Majör , 7 li 5 li vb. bahsetmeyeceğim.

Not çizelge üzerindeki sayılar parmaklarınızın sırasıdır. Baş parmak kullanılmaz. Sırasıyla;
 işaret = 1
 Orta = 2
Yüzük =3
Serçe = 4


Baresiz Akorlar Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder